3 Tips Elak Punggung Si Comel Melecet

3 Tips Elak Punggung Si Comel Melecet

Mommies ada masalah dengan punggung baby melecet? 🧐🧐
Nak share tips sikit! 😍

P/s: Jom share dengan kawan-kawan mommies sekali eh!😘😘

 

TIP ELAK PUNGGUNG BAYI MOMMIES MELECET


Hi mommies, masalah melecet ni mmg selalu jadi kalau kita tak jaga betul betul. Especially baby yg baru lahir. Banyak tukar pampers akan jadikan kulit baby sensitive and cepat melecet. Bila melecet, baby akan rase sgt tak selesa dan selalunya meragam. Jadi, harini kami nak share tips yg paling berkesan untuk elakkan melecet dekat bahagian punggung baby.

 1. PILIH TISU BASAH (WET WIPES) YG SESUAI

Kalau kat rumah, mommies boleh je baju di toilet. Alternative yg lain, guna je cotton ball utk bersihkan baby. Macam mana nak guna cotton ball ni? Senang je mommies. Beli je kat mana-mana cotton ball. Slalunya murah je, dalam RM3-4 dalam satu paket. Rendam dalam air. Lepas tu dah boleh guna utk bersihkan baby. Senang kan? Baby happy, momomy pun happy.

2. GUNA KAPAS (COTTON BALL) SEBAGAI ALTERNATIF 

Kalau kat rumah, mommies boleh je baju di toilet. Alternative yg lain, guna je cotton ball utk bersihkan baby. Macam mana nak guna cotton ball ni? Senang je mommies. Beli je kat mana-mana cotton ball. Slalunya murah je, dalam RM3-4 dalam satu paket. Rendam dalam air. Lepas tu dah boleh guna utk bersihkan baby. Senang kan? Baby happy, momomy pun happy.

3. GUNAKAN KRIM PELEMBAP UTK KURANGKAN MELECET

Mommies!! Kalau dah nampak merah merah di bahagian kemaluan and punggung baby tu jgn biarkan je! Kena cepat2 pakaikan krim pelembab. Contohnya mcm Argania Natural Irritable Cream yang mempunyai kelembapan yg tinggi sbb salah satu kandungannya ialah minyak argan. Minyak argan ni kalau mommies nak tau, mmg boleh jadi pelembap rambut dan badan juga sbb tahap kelembapan yg tinggi dan tahan lama. Teksturnya pulak sgt ringan jadi baby akan selesa bila pakai. Jadi ia boleh lindung kulit baby dr terus melecet. Pakai je setiap kali mommies tukar pampers baby!
Kami harap tips ni membantu. Klau dah cuba jgn lupa comment & share best tips kat mommies semua kays🥰🥰

Stay safe mommies semua! ❤️

#mommiestips
#momlife
#tipsbaby
#mamapapa
#sharetipsmommies
#easytipsmommybaby
#naturalbabyproducts
#arganiababy
#freeparaben
#babysensitiveskin

What are you looking for?

Your cart