News

“Cara bijak memilih lipmatte/lipstick mengikut Tona Kulit dan kenal pasti lipmatte/lipstick yang terbaik sebelum uols guna”

“Cara bijak memilih lipmatte/lipstick mengikut Tona Kulit dan kenal pasti lipmatte/lipstick yang terbaik sebelum  uols guna”

Hai, Bila tengok kawan2 pakai pink kita pun nak pakai pink, bila tengok kawan pakai merah kita pun nak pakai merah, tapi kita tak perasan bila tengok cermin, sedih nak cakap.

 

nak pilih lipmatte atau lipstick ni tak lah susah sangat, kalau kita tahu warna sebenar kulit kita.

 

“KULIT GELAP”

  1. Elakkan warna natural, coklat dan soft pink. Ia menyebabkan warna bibir tenggelam.
  2.  Pilih warna sedikit terang seperti warna dark pink, berries, red, atau coral.
  3. Boleh juga pilih warna yang sedikit metallic (jenis lipmatte yang...


TIPS-TIPS KECILKAN LIANG PORI DI WAJAH

TIPS-TIPS KECILKAN LIANG PORI DI WAJAH

Ramai Daripada Anda Mengalami Masalah Liang Pori Terbuka. Ini antara-antara cara kecilkan kembali liang pori anda.

 

1. Bersihkan kulit wajah sebagai rutin

Kulit wajah kannn mestilah selalu dibersihkan skurang kurangnya 2 kali sehari. Kalau kita malas nak cuci maka ia akan menyebabkan liang pori yang terbuka akan memerangkap minyak, debu dan habuk. Lebih teruk liang pori akan terbuka dan mengundang jerawat pulak.Putih Telur.

 

2. Putih Telur

Masker putih telur juga berupaya mngecilkan liang pori yang besar dan terbuka. Caranya?? Mudah sahaja... ambil putih telur yang telah diasingkan dari...


BAHAN-BAHAN TERLARANG DALAM PRODUK KECANTIKAN

BAHAN-BAHAN TERLARANG DALAM PRODUK KECANTIKAN

BAHAN-BAHAN YANG TIDAK HARUS ADA DALAM PRODUK PENJAGAAN WAJAH 

Hari tu ada seorang sister ni tanya admin tau, ‘Admin, betul ke produk Argania ni boleh dipercayai?’. Macam tu tau soalan dia dekat Admin. Admin pun jawab dengan tenang bahawasanya produk-produk Argania tak ada bahan-bahan chemical yang akan rosakkan wajah seseorang.
.
Semua bahan dalam produk-produk Argania adalah organik. Sebelum ada yang tanya dekat admin bahan-bahan chemical yang macam mana yang sis-sis kena avoid, meh sini Admin share kan. Baca tau.

 

1. PARABEN

Paraben adalah bahan pengawet yang digunakan untuk mengawet produk-produk kecantikan supaya boleh bertahan lama. So, sister-sister semua janganlah beli...


MULTIACTION CREAM CLEANSER (ARGANIA FACIAL CLEANSER)

MULTIACTION CREAM CLEANSER (ARGANIA FACIAL CLEANSER)

MULTIACTION CREAM CLEANSER (FACIAL CLEANSER) 

Hai sisters! Today, admin nak citer pasal facial cleanser from Argania yang diberi nama Multiaction Cream Cleanser. Sis-sis semua mesti tak tahu yang facial cleanser ni mengandungi argan oil dan juga hylouronic acid (HA), kan? 


Haa! Lagi admin nak bagitahu yang facial cleanser ni tak ada sebarang paraben tau. So, jangan risau kalau muka akan breakout or terhakis tu sebab memang tak akan terjadi bila sis-sis pakai produk yang hanya mengandungi bahan-bahan organik. 

p/s: Macam mana nak dapatkan produk Argania? Senang je sis. Untuk fast respond dari kami, sis tekan je link nanti akan terus ke...


CARA-CARA DAPATKAN WAJAH SIHAT MENGGUNAKAN ARGANIA

CARA-CARA DAPATKAN WAJAH SIHAT MENGGUNAKAN ARGANIA

CARA-CARA NAK DAPATKAN WAJAH SIHAT MENGGUNAKAN ARGANIA


Masih ramai ke yang tak tahu cara-cara untuk dapatkan wajah yang sihat? Itulah sis! Cepat pergi pujuk member-member, family, pakwe, makwe semua untuk baca post Admin kali ni.

Sharing ilmu membawa muafakat, betul tak? Hari ni admin share dekat sis-sis semua cara-cara nak dapatkan wajah sihat dengan menggunakan produk-produk Argania. 

1. Cuci muka dengan Multiaction Cream Cleanser
2. Pakai toner
3. Pakai 100% Argan oil atau Argania Light
4. Pakai Aquaceutical Mist
5. Lastly, pakai Perfect Glow

Admin yakin untuk share ilmu ni dengan sis-sis semua sebab bahan-bahan yang ada dalam produk Argania adalah bahan-bahan yang organik...


Liquid error: Could not find asset snippets/wholesale-now.liquid