Enjoy 3 Month Split Payment with 0% Interest, SHOP NOW!

“Cara bijak memilih lipmatte/lipstick mengikut Tona Kulit dan kenal pasti lipmatte/lipstick yang terbaik sebelum uols guna”

“Cara bijak memilih lipmatte/lipstick mengikut Tona Kulit dan kenal pasti lipmatte/lipstick yang terbaik sebelum  uols guna”

Hai, Bila tengok kawan2 pakai pink kita pun nak pakai pink, bila tengok kawan pakai merah kita pun nak pakai merah, tapi kita tak perasan bila tengok cermin, sedih nak cakap.

 

nak pilih lipmatte atau lipstick ni tak lah susah sangat, kalau kita tahu warna sebenar kulit kita.

 

“KULIT GELAP”

  1. Elakkan warna natural, coklat dan soft pink. Ia menyebabkan warna bibir tenggelam.
  2.  Pilih warna sedikit terang seperti warna dark pink, berries, red, atau coral.
  3. Boleh juga pilih warna yang sedikit metallic (jenis lipmatte yang berkilat).

 

 

“KULIT CERAH”

  1. Pilih warna natural atau soft pink untuk penampilan 'sweet and young’.
  2. Pilih warna coral atau oren untuk penampilan 'fresh’.
  3. Pilih warna terang seperti red , hot orange or hot pink untuk penampilan berani.
  4. Pilih warna coklat atau merah gelap untuk penampilan misteri (sesuai untuk pakai pada waktu malam).

 

“TIPS MENGENAI LIPMATTE & LIPSTICK”

 

1. Elakkan lipstik ‘ikut warna darah’

Kerana ia mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kulit bibir kering dan kehitaman. Bahan kimia ini bertindakbalas dengan suhu dan pH kulit untuk menghasilkan warna merah.

 

2. Elakkan lipstik yang mengandungi ‘dye’

Dye akan menyebabkan kulit rosak dan sukar untuk mengembalikan warna asal bibir. Jika lipstik tahan terlalu lama (atau sukar untuk dicuci) ia mesti mengandungi dye.

 

3. Lipstik terbaik ialah yang mudah dicuci

Anda boleh perhatikan apakah lipstik anda masih melekat dibibir ketika dicuci. Jika ya, berhenti memakainya kerana sukar untuk mengambil wuduk

 

4. Elakkan lipstik yang mengandungi paraben sebagai pengawet

 

5.Elakkan memakai lipstik yang berharga terlalu murah

 

6. Kenali pengeluar lipstik

Kerana kita perlu pastikan bahan-bahan yang digunakan bukan daripada sumber haiwan

 

7. Lipstik tidak mungkin 100% natural atau tidak menggunakan bahan kimia

Jika ada jenama yang claim sebegitu, bermaksud ia sudah menipu pengguna.

 

8. Pilih lipstik yang boleh memelihara bibir dalam jangkamasa panjang

 

Macam mana setakat ini? so kita kena jadi penguna barang makeup yang bijak sebelum membeli...

 

uols ada soalan? jom comment di bawah...

 

P:S- Jangan lupa untuk visit argania.my atau boleh terus ke instagram kami @arganiahq dan jugak Facebook page. Jika blog ini membantu anda, jangan lupa share...

 

Tq sudi baca.

 

Much love,

Argania

 

What are you looking for?

Argania Lip Polish Scrub Edition 3.5g with Shea Butter to Smoothen Dry Lips

Someone liked and Bought

Argania Lip Polish Scrub Edition 3.5g with Shea Butter to Smoothen Dry Lips

10 Minutes Ago From

Your cart