Enjoy 3 Month Split Payment with 0% Interest, SHOP NOW!

TIPS-TIPS KECILKAN LIANG PORI DI WAJAH

TIPS-TIPS KECILKAN LIANG PORI DI WAJAH

Ramai Daripada Anda Mengalami Masalah Liang Pori Terbuka. Ini antara-antara cara kecilkan kembali liang pori anda.

 

1. Bersihkan kulit wajah sebagai rutin

Kulit wajah kannn mestilah selalu dibersihkan skurang kurangnya 2 kali sehari. Kalau kita malas nak cuci maka ia akan menyebabkan liang pori yang terbuka akan memerangkap minyak, debu dan habuk. Lebih teruk liang pori akan terbuka dan mengundang jerawat pulak.Putih Telur.

 

2. Putih Telur

Masker putih telur juga berupaya mngecilkan liang pori yang besar dan terbuka. Caranya?? Mudah sahaja... ambil putih telur yang telah diasingkan dari putihnya. Sapu pada wajah dan tggu sehingga 30 minit. Bilas wajah menggunakan air sejuk.

3. Madu

Madu mengandungi antioksidan yang baik untuk kulit. Ia mampu membunuh bakteria yang ada dalam pori yang mnyebabkan jerawat. Selain madu, yogurt juga baik untuk mengecilkan pori. Jadi campurkan madu dan yogurt kemudian sapu pada kulit. Biar 20-30 minit dan kemudian bilas dgan air sejuk.

4. Gula dan Minyak Argan

Ambil 2 sudu teh gula, tambahkan satu sudu teh minyak argan dan beberapa titis jus lemon. Campurkan kesemua bahan ini dan sapu kewajah selama 20-30 minit. Kemudian bilas wajah mnggunakan air sejuk. Paling baik dilakukan sekali seminggu.

What are you looking for?

[NEW] New Lip Fuel Argania x Waarna Dessert Edition

Someone liked and Bought

[NEW] New Lip Fuel Argania x Waarna Dessert Edition

10 Minutes Ago From

Your cart